المشاركة الأصلية كتبت بواسطة احمد السباعى
انا خوقى كله من انها تكون مش اقتصادية فى استهلاك البنزين او اسعار قطع الغيار وكمان خايف انه ممكن ملاقيش ميكانيكية كويسة تفهم فيها ؟ على فكرة انا من شبرا يا ريت لو تدلنى على ميكانيكية قريبة منى تكون بتفهم فيها
|
هو إللى سايقين المانوال منها من 2010 لحد دلوقت بيشكرو جدا في إستهلاك البنزين, الأوتو إستهلاكها أعلى شوية من المانوال بس لسه ماستقرش قمينفعش أحكم عليه دلوقت وأساسا لسه مركزتش معاه وبدأت أحسبة (عامل حوالي 800 كم فقط بالعربية).
قطع الغيار الأصلية من التوكيل أسعارها في تحسن بعضها ممتاز والبعض مقبول والبعض غالى نوعا ما وعليها ضمان سنة, لاكن بره التوكيل في قطع غيار ليها بنصف الثمن أو أقل, إعمل جولة في السوق وإسأل على حاجات زي الفوانيس, الفلاتر, التيل, المرايات, الإطصدامات, وإنت تعرف. فيه مواضيع في المنتدي بتتكلم عن أسعار قطع الغيار إقرأها.
أنا أعرف إن في أصحابها بيشتغلو في الموتور بإديهم والكلام ده على المنوال, فأظن مافيش قلق من ناحية إنك تلاقي ميكانيكية بتفهم فيها, بغض النظر عن إن نصفهم مش بيفهم أصلا للأسف. بس إنت شاغل بالك ليه بالموضوع ده من دلوقت, إنت بتشتري عربية زيرو عشان تفكر في تصليحها من دلوقت؟ وبعدين إنت معاك ضمان 3 سنين أو 100 ألف كم يعني متقرفش نفسك مع الصنايعية.
للأسف مش هاقدر أدلك على حد لكوني من إسكندرية, وأصلا مش ناوي أخلى حد يمد إيده فيها غير التوكيل لمدة سنتين على الأقل, إن شاء الله.